Drukke uitvaart voor mooie Lotte uit Enschede

videoENSCHEDE - De condoleance voor de plotseling overleden Lotte van der Zee (20) wordt deze zaterdag door duizenden belangstellenden bezocht. Voor de Grote Kerk op de Oude Markt wordt de bezoekersstroom via dranghekken naar binnen geleid. 

Het is een ware parapluparade, door het regenachtige weer. Sommige belangstellenden moesten anderhalf uur wachten voor ze de kerk binnen konden. Inmiddels loopt het behoorlijk door.

In de kerk kunnen Lotte’s ouders Bert en Eugeniek en andere naasten worden gecondoleerd. Daar wordt massaal gebruik van gemaakt. Naast de witte kist staan enorme foto’s van de stralende Enschedese. De laatste is genomen in de Oostenrijkse sneeuw, als ze lachend in een rood skipak poseert voor haar vaders lens.

Alle belangstellenden krijgen een bakje nacho's, omdat Lotte die zo lekker vond. Ook krijgen ze een zakje zonnebloempitten. De ouders van Lotte willen daarmee hun dochter herdenken als de ‘stralende’ Lotte.

In de wintersportplaats Westendorp werd de ROC-studente vermoedelijk getroffen door een hartstilstand. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis in München, waar ze in het bijzijn van haar ouders en enkele dierbaren woensdagavond 6 maart overleed.

Volledig scherm
© ANP

Kleurrijke bloemenzee

Achter haar kist, die is omringd met een kleurrijke bloemenzee, is een paspop opgesteld, met de jurk en de sjerp die ze als mooiste tiener ter wereld veroverde in Guatemala. Ook ligt daar de helm die de Enschedese droeg als keepster bij haar hockeyteam.

Lotte van der Zee volgde de opleiding tot schoonheidsspecialiste aan het ROC van Twente. Vanaf haar negende was ze vaste gast bij danscentrum Dekker. Ze was ambassadrice bij het Loverboymeldpunt. Lotte wordt ‘een spontane flapuit’ genoemd.

De crematie in Usselo is deze zaterdagmiddag in besloten kring.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© Emiel Muijderman

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.