Volledig scherm
© Newsroom Enschede

Duitse keten Coffee Fellows naar Enschede

ENSCHEDE - De Duitse koffieketen Coffee Fellows opent een koffiecorner met terras in het pand van Picasso Jeans op kruispunt De Graaff aan de Marktstraat. Het is de zesde locatie van Coffee Felllows in Nederland. Andere vestigingen zijn in Eindhoven, Utrecht, Breda, Den Haag en binnenkort Amsterdam. 

De vestiging van de horecazaak aan de Marktstraat is mogelijk nu de gemeente alsnog bereid is een omgevingsvergunning te verlenen voor daghoreca. Eigenaar Atto van Picasso Jeans had al drie keer eerder zo'n vergunning aangevraagd, in 2009, 2015 en begin dit jaar. Die werden steeds geweigerd omdat de hoeveelheid daghoreca in deze winkelstraat zijn maximum al had bereikt.

Door het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad is daghoreca hier nu toch mogelijk. Het college kan in bepaalde situaties afwijken van de vastgestelde hoeveelheid 'horecameters' en heeft dat in dit geval gedaan. Bovendien is er, in tegenstelling tot de eerdere aanvragen, nu sprake van een concreet horeca-initiatief. De vestiging van Coffee Fellows in Enschede levert vijftien tot twintig arbeidsplaatsen op. 

Duitse koffieketen

Coffee Fellows heeft alleen al in Duitsland ongeveer 150 vestigingen en is op Starbucks na de grootste koffieketen van dat land. De onderneming zette pas vorig jaar voet op Nederlandse bodem, op treinstation Eindhoven, en wil in ons land uiteindelijk groeien naar zo’n zestig locaties. 

Coffee Fellows wil die locaties realiseren vanuit een pachtformule, en niet zozeer vanuit een franchisecontract. Voor de Nederlandse en Belgische markt is hiervoor het bedrijf Coffee Fellows BeNe opgericht dat de investeringen voor zijn rekening neemt en de huurcontracten aangaat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.