Volledig scherm
Op het meubelplein Schuttersveld wordt druk gebouwd zoals hier aan de nieuwbouw van de firma Nijenhuis. Inmiddels zijn de bouwvakkers al weer een stuk verder. © Annina Romita

Duitse woonketen Poco definitief naar meubelplein Enschede

ENSCHEDE - De grote Duitse woonketen Poco komt definitief naar Enschede. De contracten voor de huur van 8.250 vierkante meter winkelruimte op Meubelplein Schuttersveld zijn deze week getekend.

Het huurcontract gaat in op 1 april. Poco huurt daarnaast een van de voormalige Hartmanhallen, aan de Spoordijkstraat, met een oppervlakte van 5.000 vierkante meter. Daar komt het logistiek- en afhaalcentrum.

Eerste vestiging
Volgens directeur Harold Beugelink van Aprisco is Poco met zijn eerste vestiging in Nederland meteen goed voor driehonderd arbeidsplaatsen: voltijd- maar voor een groot deel ook parttimebanen. Aprisco, gevestigd in Assen, is voor 75 procent eigenaar van grond en opstallen op Schuttersveld, inclusief de openbare ruimte. Beugelink spreekt met de komst van Poco over een grote doorbraak, nadat bijna twee jaar geleden twee branden de panden van Nijenhuis en Maison Manon in de as legden.

Honderden vestigingen
De Duitse woonketen, met meer dan honderd vestigingen in Duitsland en een jaaromzet van 1 miljard euro, moet traffic en reuring brengen op het Enschedese meubelplein. Daar zijn meer veranderingen op komst. De Deense meubelketen Jysk maakt plaats voor Poco en is inmiddels bezig zich te vestigen aan de overkant, naast Decokay Woerdman-Eijssink.

Otak
Jysk opent op 28 november. Beter Bed maakt eveneens plaats voor Poco en trekt in het pand van Otak. Die meubelzaak vestigt zich mogelijk elders op Schuttersveld, maar kijkt volgens Beugelink ook naar andere locaties in de stad.
Carpet Right verhuist naar de nieuwbouw van Nijenhuis, aan de kant van de Hengelosestraat. Die is bijna klaar en daar keren sowieso Kwantum en McDonald’s terug. Er wordt nog gesproken met vijf potentiële huurders, er is plek voor twee. Marian Nijenhuis wil de namen nu niet noemen.

Parkeerplaatsen
Tegelijk met de herinrichting van de openbare ruimte op Schuttersveld worden 120 extra parkeerplaatsen ingericht. Aprisco investeert miljoenen in een facelift van het Meubelplein. Het langgerekte pand waar Poco in komt wordt aan de voorzijde volledig gestript. Net als de andere panden krijgt het een andere uitstraling.
Aprisco sluit niet uit dat Poco meer vestigingen opent in Nederland. „Wat Action is voor huishoudelijke artikelen en Primark voor kleding is Poco straks voor woonaccessoires.” Poco denkt nog aan een opleidingscentrum in Enschede, vanwege de mogelijke toekomstige vestigingen in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.