Moeder Mechteld en dochter Kristin Amshoff hebben ondanks de verscherpte coronaregels voor Nederland boodschappen gedaan in Overdinkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Mechteld en dochter Kristin Amshoff hebben ondanks de verscherpte coronaregels voor Nederland boodschappen gedaan in Overdinkel. © Emiel Muijderman

Duitsers zijn niet ineens bang voor Nederland, maar Maja houdt in Enschede wel haar mondkapje op

GRONAU/ENSCHEDE - Nederland is sinds dinsdag voor Duitsland een hoogrisicogebied. Op straat in grensstad Gronau blijkt dat de gewoontes niet ineens veranderen. Hendrik Jan Nijland uit Rijssen beproeft zijn geluk in de loterijwinkel en de Duitse Maja gaat naar familie in Enschede. „Maar ik houd mijn mondkapje op”, zegt ze.

  1. Corona kost Enschedese telefoniewinkel Top Mobile de kop

    Corona kost Enschedese telefonie­win­kel Top Mobile de kop

    ENSCHEDE Mobiele telefoonwinkel Top Mobile aan de Haverstraatpassage is door de rechtbank Overijssel failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door de eigenaar zelf. „Mij is verteld dat door corona meer online werd besteld. Daardoor was het lastiger om een redelijke omzet te draaien. Uiteindelijk is besloten het bedrijf te staken", aldus curator Cander van der Veer. Top Mobile heeft negen jaar bestaan. De zaak is sinds enige weken gesloten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.