Volledig scherm
Een boom in Hengelo die compleet onder de Eikenprocessierups zit. © GinoPress B.V.

Duizenden reacties op petitie: ‘Enschede, kom in actie tegen eikenprocessierups’

ENSCHEDE - Duizenden Enschedeërs hebben de afgelopen dagen de petitie ondertekend waarin de gemeente Enschede wordt opgeroepen meer te doen tegen de overlast van de eikenprocessierups. De petitie, die zondag online kwam, had dinsdagochtend al meer dan 4.000 steunbetuigingen.

Volgens de initiatiefnemers van de petitie doet de gemeente niet genoeg tegen de overlast. ‘Aangezien de Gemeente Enschede het niet noodzakelijk vindt om iets tegen de overlast van de eikenprocessierups te doen, wordt het nu tijd dat wij als bewoners daar iets tegen gaan doen! Inmiddels zitten in alle eiken dusdanig veel nesten dat het niet meer gezond is.’

Vorig jaar was de overlast door de eikenprocessierups enorm. Op veel plekken zijn maatregelen genomen met preventieve bestrijding. Maar ook dit jaar is de overlast groot.

Poll

Petitie: Gemeente Enschede moet in actie komen tegen eikenprocessierups

  • Eens, de gemeente is veel te laks in de aanpak van de jeukrups (91%)
  • Overdreven. Kom gewoon niet te dichtbij, dan is er niks aan de hand (7%)
  • De gemeente zou haar tijd in belangrijke zaken moeten steken (2%)
5011 stemmen
  1. Dolly Dots tien jaar na overlijden Ria toch weer op tournee, ook in Enschede en Almelo

    Dolly Dots tien jaar na overlijden Ria toch weer op tournee, ook in Enschede en Almelo

    ENSCHEDE/ ALMELO - Haren touperen, felle oogschaduw op en de beenwarmers kunnen ook weer uit de kast: de Dolly Dots zijn terug. Patty Zomer, Angela Groothuizen, Ether Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla (Sjeel) Kramers beginnen dit najaar aan een theatertournee langs dertig steden. Op 2 december 2020 treden ze op in het Enschedese Wilminktheater. Volgend jaar, 8 januari 2021 treden ze op in Theaterhotel Almelo.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.