Teun Staal
Volledig scherm
PREMIUM
Teun Staal © Lars Smook

‘Echte’ winkelen bij Hudson’s Bay is nu graaien in een winkel in ontbinding

ColumnEen bekentenis die bij raadslid Ayfer Koç de wenkbrauwen zal doen fronsen: thuis gaat vaak de bel, waarna een pakket wordt bezorgd dat met een paar muisklikken is besteld. Wie twee tienerzonen heeft, stuit regelmatig op een bij elkaar gespaarde doos met inhoud waarvan nut en noodzaak lang niet altijd duidelijk zijn.

 1. Grasmaaien in Twente, met het benul op nul
  PREMIUM
  ONS DNA

  Grasmaaien in Twente, met het benul op nul

  Na een lange dag hard werken de tuin in. Lasten vallen van schouders. ‘Het hoofd leegmaken’, heet dat tegenwoordig. Met de groene vingers de zwarte aarde in. Aarden. Het werkt als de rubberen strip die vroeger (hier en daar bungelen ze nog) onder een auto hing. Die zou helpen tegen wagenziekte en beschermen bij blikseminslag. Terwijl die strip, bij iedere aanraking met het wegdek, de auto van statische elektriciteit afhelpt. Aarden.
 2. Grote verslagenheid na overlijden Floris (16) op Deurningerstraat: ‘Het ene moment lach je samen, het andere moment is hij weg’
  PREMIUM

  Grote verslagen­heid na overlijden Floris (16) op Deurninger­straat: ‘Het ene moment lach je samen, het andere moment is hij weg’

  ENSCHEDE - Ze wilden hun tussenuur gebruiken voor een bezoekje aan de supermarkt, even wat halen voor de volgende toets. Maar terug op school kwamen de leerlingen van 4 vwo niet. Ze werden aangereden, door een vrachtwagen. Floris (16) overleefde het niet. Bij klasgenoten is de verslagenheid groot, in de Deurningerstraat klinkt de roep om veiligheidsmaatregelen. „Hoe vaak moet het misgaan?”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.