Een batterijauto op waterstof: wanneer rijden ze in Twente?

VideoENSCHEDE - Terwijl de puur elektrische auto nog aan zijn opmars moet beginnen, wordt hij door sommigen al weer afgeschreven. De enige écht groene auto is immers de batterijauto op waterstof. Bijna 100 rijden er nu in Nederland. Ook een in Twente?

Vindt hem maar eens, die waterstofauto. Kijk uit naar een Toyota of een Hyundai. Andere fabrikanten hebben er nog geen op de markt in Nederland. Van de Toyota Mirai rijden inmiddels 12 exemplaren rond, van de Hyundai Nexo 28. De Nexo is de opvolger van de ix35 Fuel Cell, waarvan er in Nederland in voorgaande jaren enkele tientallen zijn verkocht. Alles bij elkaar dus iets minder dan 100. Daarvan zal er toch wel eentje uit Twente komen?

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.