Bij de beoordelingen van de basisscholen kijkt de onderwijsinspectie vanaf volgend schooljaar ook naar het streefniveau op het gebied van rekenen, lezen en taalvaardigheid dat leerlingen aan het einde van groep 8 moeten hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de beoordelingen van de basisscholen kijkt de onderwijsinspectie vanaf volgend schooljaar ook naar het streefniveau op het gebied van rekenen, lezen en taalvaardigheid dat leerlingen aan het einde van groep 8 moeten hebben. © Koen Suyk

Een op tien Twentse basisscholen onder nieuwe norm onderwijsinspectie

ENSCHEDE - De Inspectie van het Onderwijs gaat volgens een nieuwe methode de leerresultaten van basisscholen beoordelen. Zou dat nu al gebeuren, dan haalt ruim een op de tien scholen in Twente en Berkelland de nieuwe norm niet.

  1. Was brand in Enschedees appartementencomplex een aanslag of de daad van een verwarde man?
    PREMIUM

    Was brand in Enschedees appartemen­ten­com­plex een aanslag of de daad van een verwarde man?

    ENSCHEDE/ALMELO - Bij de 112-meldkamer komt op 25 maart dit jaar, midden in de nacht een paniektelefoontje binnen. Het is een bewoner van een appartement in het vroegere Arkekantoor aan de Dr. Benthemstraat in Enschede. De man zit vast in zijn woning die vol rook staat, ademhalen is bijna niet mogelijk. De woning uit vluchten lukt niet, het is de voordeur is die in lichterlaaie staat. De bewoner is slachtoffer van een doelbewuste aanslag op zijn leven, concludeert officier van justitie Pol vrijdag voor de rechtbank. Hij eist zes jaar cel tegen de aanslagpleger, een oud-inwoner van Enschede, Mohammad A. (22).

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.