Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Een persoon aangehouden bij alcoholcontroles in Losser en Enschede

ENSCHEDE – Bij alcoholcontroles in Losser en Enschede is in de nacht van zaterdag op zondag één persoon aangehouden. De bestuurder was onder invloed van alcohol en drugs. Bovendien had hij een valse kentekenplaat op zijn brommer en bleek zijn rijbewijs verlopen.

Een ggd-arts heeft bloed afgenomen bij de verdachte, die na een onderzoek op vrije voeten is gesteld. Wel werd hij met meerdere proces-verbalen naar huis gestuurd.

Naast de aangehouden man liepen nog vier bestuurders tegen de lamp bij de controles, die werden gehouden aan de Broekhoekweg in Losser, de Enschedesestraat in Losser en de Mooienhof in Enschede. Zij hadden allemaal te veel gedronken.

Een andere persoon probeerde onder de controles uit te komen. Hij negeerde het stopteken van een motoragent en ging er op zijn snorfiets vandoor. Na een korte achtervolging werd de bestuurder alsnog aangehouden, waarna bleek dat hij geen geldig rijbewijs had. De bestuurder is daarvoor op de bon geslingerd. Ook kreeg hij een bekeuring voor het negeren van het stopteken.

In totaal werden er 865 blaastesten afgenomen bij de controles.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.