Bert Bennett presenteert nog 1 keer radio Mi Amigo
Volledig scherm
Bert Bennett presenteert nog 1 keer radio Mi Amigo © Bert Beugelink

Een uurtje Radio Mi Amigo met Bert Bennett

ENSCHEDE  - Radionostalgie is het. Maandagmiddag is van 14.00 tot 15.00 uur een uur lang Radio Mi Amigo te horen, de fameuze Noordzeezender uit de jaren zeventig. Met net als destijds Enschedeër Bert Bennet (68) als presentator. Hij begint zijn show met Catch us if you can, het geuzenlied van Radio Mi Amigo, zegt Bennet, die in werkelijkheid  Bert Wijfjes heet.

„Het nummer van de Engelse band The Dave Clark Five was onze manier om de middelvinger op te steken naar de opsporingsambtenaren die begin jaren zeventig namens de overheid verwoede pogingen deden de zeezenders Veronica, Noordzee en Mi Amigo het zwijgen op te leggen”, vertelt Bennett in de uitzending. „Mi Amigo was vooral op Vlaanderen gericht, maar had ook een grote schare luisteraars in Nederland.”

Costa Brava

De uitzendingen van Radio Mi Amigo werden van 1974 tot 1978 opgenomen in een studio in Playa de Aro aan de Spaanse Costa Brava omdat Spanje nog geen anti-zeezenderwetgeving had. De aanwezigheid van Mi Amigo had een positieve werking op het toerisme en het ondernemen in Playa de Aro. Joan Perich, directeur van Ràdio Platja d’ Aro wil zo de komende week door iedere dag een uur Mi Amigo uit te zenden de invloed van de zender eren. 

Bert Bennett was Mi Amigo-dj van het eerste uur. Bennett begon op 1 januari 1974 aan zijn nieuwe radio-avontuur bij Mi Amigo. The Buffoons scoorden in die jaren hits met My girl Donna en Arizona, mede dankzij Bert en dj Joop Verhoof, eveneens uit Enschede. Bert Bennett bleef tot half januari 1976 bij Mi Amigo. Tot 2016 werkte hij bij de regionale zender Radio Oost.

De uitzending is online te beluisteren via radio Playa de Aro: www.rpa.cat

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.