Zaterdagmiddag vond de eerste Zero Waste Wandeling in Enschede plaats. Initiatiefnemer Annelies Bolijn heeft ook al een nieuw idee: een plastic attack. Bij zo’n actie wordt na het afrekenen al het overbodige plastic achtergelaten in de supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdagmiddag vond de eerste Zero Waste Wandeling in Enschede plaats. Initiatiefnemer Annelies Bolijn heeft ook al een nieuw idee: een plastic attack. Bij zo’n actie wordt na het afrekenen al het overbodige plastic achtergelaten in de supermarkt. © Reinier van Willigen

Een verrassend experiment: waar kun je in Enschede plasticvrij winkelen?

ENSCHEDE -  Shampoo, groenten, pasta, brood: alles is tegenwoordig in plastic verpakt. Volledig plasticvrij winkelen lijkt dan ook onmogelijk. Annelies Bolijn liet zaterdag tijdens een Zero Waste Wandeling in de Enschedese binnenstad zien dat het wel degelijk kan. Hoe dan?  

  1. Huisartsenposten in Oost-Nederland platgebeld in het weekend: ‘Zestig telefoontjes tegelijk kunnen we niet aan’
    PREMIUM

    Huisartsen­pos­ten in Oost-Nederland platgebeld in het weekend: ‘Zestig telefoon­tjes tegelijk kunnen we niet aan’

    DEVENTER/ENSCHEDE/BORCULO - Huisartsenposten in Oost-Nederland worden overspoeld met telefoontjes in het weekend. De drukte is flink toegenomen sinds het coronavirus op z’n retour is. De wachttijden aan de telefoon kunnen op veel plaatsen oplopen tot een half uur. Een aanzienlijk deel van de telefoontjes had bovendien voorkomen kunnen worden, benadrukken de huisartsenposten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.