Zaterdagmiddag vond de eerste Zero Waste Wandeling in Enschede plaats. Initiatiefnemer Annelies Bolijn heeft ook al een nieuw idee: een plastic attack. Bij zo’n actie wordt na het afrekenen al het overbodige plastic achtergelaten in de supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdagmiddag vond de eerste Zero Waste Wandeling in Enschede plaats. Initiatiefnemer Annelies Bolijn heeft ook al een nieuw idee: een plastic attack. Bij zo’n actie wordt na het afrekenen al het overbodige plastic achtergelaten in de supermarkt. © Reinier van Willigen

Een verrassend experiment: waar kun je in Enschede plasticvrij winkelen?

ENSCHEDE -  Shampoo, groenten, pasta, brood: alles is tegenwoordig in plastic verpakt. Volledig plasticvrij winkelen lijkt dan ook onmogelijk. Annelies Bolijn liet zaterdag tijdens een Zero Waste Wandeling in de Enschedese binnenstad zien dat het wel degelijk kan. Hoe dan?  

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.