Een impressie van de winterterrassen op de Oude Markt zoals de VHSE ze graag zou zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de winterterrassen op de Oude Markt zoals de VHSE ze graag zou zien. © Gemeente Enschede

Eénduidig winterterras op Oude Markt in Enschede of iedere cafébaas voor zich: horeca en gemeente niet op één lijn

ENSCHEDE - Een beschut winterterras, waarbij de cafébezoeker op de Oude Markt buiten zit en toch verwarmd zijn glaasje drinkt en vorkje prikt. De horeca dacht een perfect plaatje te hebben gemaakt voor na de lockdown. En dat voor drie jaar. Maar de gemeente wil er niet aan.

 1. Twentse ‘zorgprofeet’ Jos de Blok kleurt het liefst buiten de lijntjes: ‘Het imago van wijkverpleging is opgepoetst, nu de waardering nog’
  PREMIUM
  interview

  Twentse ‘zorgpro­feet’ Jos de Blok kleurt het liefst buiten de lijntjes: ‘Het imago van wijkverple­ging is opgepoetst, nu de waardering nog’

  Het borrelt altijd bij Jos de Blok. De baas van Buurtzorg wil statushouders laten werken in de zorg en praat daarover met Vluchtelingenwerk. Als Pieter Omtzigt hem zou bellen over een nieuwe politieke partij, is De Blok zijn man. Hij denkt graag mee. Naast zijn duizend en méér ideeën is hij een doener. Vorige week werd bekend dat tienduizend zorgmedewerkers van Buurtzorg vanaf maart structureel meer loon krijgen.
 2. 'Lichte' tbs voor verwarde Enschedeër die dacht dat zijn buurman hem bespioneerde

  'Lichte' tbs voor verwarde Enschedeër die dacht dat zijn buurman hem bespioneer­de

  ENSCHEDE/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Ruben E. (40) uit Enschede veroordeeld tot tbs met voorwaarden. E. krijgt deze ‘lichte’ vorm van tbs omdat hij vorig jaar april zijn buurman bedreigde met een vuurwapen. E. dacht dat zijn buurman onder andere zijn vriendin ‘gehackt’ had. Opvallend detail, de vriendin dacht hetzelfde. Een bijzondere vorm van stoornis die door deskundigen omschreven wordt als een ‘folie a deux’.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.