Marijke Agterbosch richtte de poule des doods op. Dichters die spreken op uitvaarten van mensen die eenzaam sterven. „Zij mogen niet vergeten worden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marijke Agterbosch richtte de poule des doods op. Dichters die spreken op uitvaarten van mensen die eenzaam sterven. „Zij mogen niet vergeten worden.” © Emiel Muijderman

Eenzaam en arm sterven komt voor in Twente: ‘Maar iedereen verdient een respectvolle begrafenis’

ENSCHEDE - Jan van Erkelens, de vrachtwagenchauffeur wiens leven zo’n dramatische afslag nam, kreeg donderdag een gemeentelijke begrafenis. Zelf had hij geen rooie cent meer. Alleen zijn kerk in Enschede steunde hem nog. 

 1. Lucien Baard blikt terug op trucker Jan van Erkelens ‘Hij viert Kerstmis weer thuis”
  Achter het Verhaal

  Lucien Baard blikt terug op trucker Jan van Erkelens ‘Hij viert Kerstmis weer thuis”

  Iedere journalist heeft ze in de spreekwoordelijke la liggen, die verhalen met een open eindje. Zo ook Tubantiaverslaggever Lucien Baard. Ruim twee jaar geleden schreef hij een nieuwsbericht over vrachtwagenchauffeur Jan van Erkelens (toen 63) uit Enschede. Die werd in Frankrijk opgepakt met 1100 kilo cannabis in z’n lading. Hebben we later eigenlijk wel in de krant gemeld of de man is veroordeeld? Is er een rechtszaak geweest? Lucien Baard ging op onderzoek uit en haalde een ontroerend verhaal boven water.
 2. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

  Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.