Eerbetoon voor Lotte van der Zee tijdens finale Miss Beauty of Overijssel

videoENSCHEDE -  Een bijzonder eerbetoon aan het overleden Enschedese model Lotte van der Zee tijdens de Overijsselse finale van Miss Beauty Nederland. Met Lotte’s ouders Eugeniek en Bert in de zaal als speciale gasten, droegen de organisatoren en juryleden tijdens de show in Almelo allemaal een jurk van Lotte. De Enschedese overleed tijdens haar vakantie in maart dit jaar op 20-jarige leeftijd.

Met haar ouders op het podium werd er ook een minuut stilte gehouden voor de Enschedese, die in 2016 zelf nog werd gekroond tot mooiste tiener van de wereld. Moeder Eugeniek van der Zee was onder de indruk. „Het was fijn om te zien, hoe al deze mensen met stijl een jurk van onze dochter droegen. Het was voor ons een erg emotioneel. Maar het voelde goed.”

Bij elke regionale finale van Miss Beauty Nederland wordt een minuut stilte gehouden en een vijf minuten durende film vertoond met bijzondere momenten uit het korte leven van Lotte. „We hadden altijd nog contact met Lotte, zij was bij alle verkiezingen aanwezig”, vertelt organisator Charina Bartels. „Dit was dus een heel speciaal moment.’’

Dit jaar is de 19-jarige Iris Markerink uit Diepenveen gekroond tot Miss Beauty of Overijssel 2019. De 16-jarige Danthe Scholten uit Oldenzaal is uitgeroepen tot miss Teen van Overijssel.

Volledig scherm
Tijdens de finale van Miss Beauty of Overijssel hielden Bert en Eugeniek van der Zee (in het midden) een eerbetoon aan hun overleden dochter Lotte. © Martijn van der Veen
Volledig scherm
Lotte van der Zee © Reinier van Willigen

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.