Volledig scherm

Eerste markt Pathmos zonder waren

ENSCHEDE- De klanten zijn er, de marktlui niet. De eerste markt op Pathmos maakte woensdagmorgen een valse start. Drie kramen met voedsel zouden er staan. Twee ondernemers laten door persoonlijke omstandigheden verstek gaan, de groenteman besluit daarop op het laatste moment om zich af te melden.

De markt in de wijk had toch al niet de zegen van de Marktbond. Voorzitter Henk Achterhuis wenst geen concurrentie van de dinsdagmarkt op het Van Heekplein. Als wijkbewoners dan zo graag willen markten, dan moet het daar.

Vooralsnog wil niemand verband leggen tussen het wegblijven van de handelaren en het standpunt van Achterhuis. Peter Reinders, de drijvende kracht achter de markt op Pathmos, spreekt van pech. Reinders hoopt dat over twee weken de markt op het pleintje voor de Pathmosschakel er staat zoals was gedacht. Nu moest de wijk het doen met drie kramen met brocante, kleren, houtsnijwerk en boeken.

Stadsdeelmanager Hans Koning ter Heege verricht woensdagochtend de opening van de eerste sociaal culturele warenmarkt, zoals de markt officieel heet. Door er een andere etiket op te plakken en stands met culturele accenten op te stellen kan ook Achterhuis er niets tegen beginnen.

Koning ter Heege hoopt dat op deze 7e mei het begin is gemaakt van een traditie: een gezellige wijkmarkt en een levendig plein midden in de wijk. Hij krijgt applaus. Er mag dan wel geen eten worden verkocht, er zijn een hoop klanten.

Over twee weken is de tweede markt op Pathmos. Woensdag 21 mei, van 11.00 tot 15.00 uur op de hoek Usselerweg en Dr. Kostersstraat.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.