Volledig scherm
© Annina Romita

Eerste woning Transburg Enschede weer schoon na overstroming riool

ENSCHEDE - Woningcorporatie Domijn kan nu pas echt aan de slag in de getroffen woningen in Transburg. Daar overstroomde zes weken geleden een noodriool, waarbij een groot aantal woningen werd overspoeld.

Voor vertegenwoordigers van Domijn was het wachten op het groene licht van de verzekeraars en de contra-experts. Tot die tijd was de corporatie gebonden aan het niet mogen betreden van de woningen. „Ook wij vinden het enorm vervelend voor onze huurders dat het nu al zo lang duurt”, aldus een woordvoerder.

Achtergrond

Domijn beseft dat het nu lijkt alsof er niks is geregeld voor de bewoners, maar niets is minder waar volgens Domijn. „Op de achtergrond hebben we al van alles op touw gezet om de herstelwerkzaamheden voor te bereiden. En uiteraard hebben we ook ons uiterste best gedaan om er voor te zorgen dat onze huurders een plek hadden om in de tussentijd te wonen (in hotel, tijdelijke woning of zelf bij vrienden of familie). Sinds vorige week zijn de woningen 'vrij' gegeven en konden we de schade aan de huizen zelf opnemen en zo snel mogelijk aan de slag.”

Oplossing nabij

Quote

Inmiddels hebben we één woning weer in goede staat

Woordvoeder

Een oplossing is dus nabij voor de bewoners van de getroffen woningen.„Inmiddels hebben we één woning weer in goede staat en dinsdag hebben we de GGD gevraagd de woning te beoordelen. We hebben groen licht van de GGD gekregen en de bewoners kunnen zo snel mogelijk weer terug naar huis”, aldus de woordvoerder.

„In vijf woningen zijn we hard aan het werk. Voor de overige woningen geldt dat we bezig zijn met de voorbereidingen. In een aantal gevallen kunnen we nog niet aan de slag omdat we inboedel nog in de huizen staan. We zorgen dat de inboedel er zo snel mogelijk uit is, dan kunnen we wellicht snel aan de slag om de woningen weer in orde te maken.”

Video

Toen zes weken geleden een deel van de huizen in Transburg werd overspoeld door rioolwater, zijn onderstaande beelden gemaakt. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.