Volledig scherm
© Universiteit Twente

Eervolle benoeming UT-hoogleraar aan Chinese Universiteit

ENSCHEDE/BEIJING –Detlef Lohse, Hoogleraar Vloeistoffysica aan de UT, is aan de Tsinghua Universiteit in Beijing benoemd tot ‘Chair professor of Fluid Engineering’. Hij zal hierdoor met regelmaat in China verblijven. Naast deze inauguratie, hebben beide universiteiten gesproken over een nauwere samenwerking.

Het Center for Combustion Energy (CCE) en Physiscs of Fluids (POF) hebben gesproken over hoe er nog beter samengewerkt kan worden in onderwijs en onderzoek op het gebied van vloeistofmechanica. De uitwisseling met studenten en staf wordt hierdoor gemakkelijker gemaakt en onderzoekers gaan gezamenlijk academische meetings organiseren. 

Samenwerkingsovereenkomst

Naast de benoeming van Lohse, is er ook een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Center for Combustion Energy van Tsinghua en de Physiscs of Fluids groep van de Universiteit Twente. Door dit ondertekende programma versterkt het Center for Combustion Energy de mogelijkheden voor een internationale samenwerking. CCE richt zich met name op duurzame en innovatieve energiesystemen van de toekomst.

De banden die de UT en Tsinghua hebben, zijn onlangs versterkt met de full-time benoeming van Chao Sun tot hoogleraar aan Tsingua. Hij zit in het onderzoeksteam van Detlef Lohse.

Onderzoeksgroep Vloeistoffysica

De Physics of Fluids groep van hoogleraar Detlef Lohse, is een vooraanstaande onderzoeksgroep in Vloeistoffsyica. Zij richten zich met name op turbulentie en tweefase stroming, micro- en nanofluidics en biomedische toepassingen in belletjes. Onlangs is op initiatief van Lohse het Max Planck – University of Twente Center for Fluid Mechanics opgericht. De groep werkt samen met de academische wereld en de industrie, zowel nationaal als internationaal.

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.