Volledig scherm
© Universiteit Twente

Eervolle benoeming UT-hoogleraar aan Chinese Universiteit

ENSCHEDE/BEIJING –Detlef Lohse, Hoogleraar Vloeistoffysica aan de UT, is aan de Tsinghua Universiteit in Beijing benoemd tot ‘Chair professor of Fluid Engineering’. Hij zal hierdoor met regelmaat in China verblijven. Naast deze inauguratie, hebben beide universiteiten gesproken over een nauwere samenwerking.

Het Center for Combustion Energy (CCE) en Physiscs of Fluids (POF) hebben gesproken over hoe er nog beter samengewerkt kan worden in onderwijs en onderzoek op het gebied van vloeistofmechanica. De uitwisseling met studenten en staf wordt hierdoor gemakkelijker gemaakt en onderzoekers gaan gezamenlijk academische meetings organiseren. 

Samenwerkingsovereenkomst

Naast de benoeming van Lohse, is er ook een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Center for Combustion Energy van Tsinghua en de Physiscs of Fluids groep van de Universiteit Twente. Door dit ondertekende programma versterkt het Center for Combustion Energy de mogelijkheden voor een internationale samenwerking. CCE richt zich met name op duurzame en innovatieve energiesystemen van de toekomst.

De banden die de UT en Tsinghua hebben, zijn onlangs versterkt met de full-time benoeming van Chao Sun tot hoogleraar aan Tsingua. Hij zit in het onderzoeksteam van Detlef Lohse.

Onderzoeksgroep Vloeistoffysica

De Physics of Fluids groep van hoogleraar Detlef Lohse, is een vooraanstaande onderzoeksgroep in Vloeistoffsyica. Zij richten zich met name op turbulentie en tweefase stroming, micro- en nanofluidics en biomedische toepassingen in belletjes. Onlangs is op initiatief van Lohse het Max Planck – University of Twente Center for Fluid Mechanics opgericht. De groep werkt samen met de academische wereld en de industrie, zowel nationaal als internationaal.

 1. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
  PREMIUM
  Video

  Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

  Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.
 2. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

  Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

  ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.