Volledig scherm
© Annina Romita

Eetcafé Atrium in Enschede verkocht: naam verdwijnt

ENSCHEDE - Eetcafé Atrium aan de Stadsgravenstraat in Enschede is verkocht. Na 41 jaar verdwijnt de naam die een begrip is in Enschede.

Eetcafé Atrium stond al een tijdje in de etalage van horecamakelaars en de laatste jaren zijn er nogal wat wisselingen van eigenaar geweest. De huidige eigenaren zijn ook de uitbaters van restaurant De Ouwe Compagnie. 

De ondertekening van het koopcontract is maandag. De nieuwe eigenaar, Els Geefhuizen, wil samen met echtgenoot Jeroen een nieuw concept neerzetten in het karakteristieke pand aan de Stadsgravenstraat dat wijd en zijd bekend was om zijn sateetjes en huisgemaakte knoflooksaus. De naam Atrium wordt na 41 jaar gewijzigd in Oaks Gastrobar. 

Nieuwe boeg

Quote

Aan het pand en het interieur zijn de laatste jaren niets meer gedaan. Mede daardoor liep het minder

Jeroen Geefhuizen

„Aan het pand en het interieur zijn de laatste jaren niets meer gedaan. Mede daardoor liep het minder”, aldus Jeroen Geefhuizen. Hij en zijn vrouw hebben goed nagedacht over de vraag of ze de bekende naam Atrium zouden handhaven of niet. „Omdat we het over een nieuwe boeg gooien, hebben we toch gekozen voor een andere naam.” 

Een van de pijlers van de in juni te heropenen horecazaak wordt shared dining - het met elkaar delen van kleine gerechten. Het stel introduceert bovendien een ruime keuze aan planken met hapjes bij de borrel. Jeroen Geefhuizen heeft met name in de Hengelose horeca zijn sporen verdiend, onder andere bij De Appel. Echtgenote Els was bedrijfsleider bij restaurant Humphrey’s. 

Ze krijgen 1 mei de sleutel. Dan kan Atrium stevig worden opgeknapt. „We gaan het niet strippen omdat we de charme van het pand in ere willen houden. Wel komt er een andere kleurstelling, zowel binnen als buiten.”  

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.