Volledig scherm
De grote gaten in het wegdek op de Gronausestraat tussen Enschede en Glanerbrug. © Frans Nikkels

'Eindelijk' aanpak 'gatenkaasweg' in Glanerbrug

ENSCHEDE/GLANERBRUG -  De gemeente Enschede is dinsdag begonnen met de voorbereidende werkzaamheden aan de Gronausestraat tussen Enschede en Glanerbrug. Die zijn nodig om de asfalteringswerkzaamheden de komende periode zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen. Het wegdek van de Gronausestraat krijgt een compleet nieuwe asfaltlaag vanwege de grote scheuren en gaten in de weg

Dinsdag 25 april begint de gemeente met het vervangen van de deklaag op de zuidelijke helft van de Gronausestraat. De werkzaamheden beginnen bij de singel tot aan de Heidevlinder. Van 27 april tot en met 1 mei is de weg volledig open voor Koningsdag en de Duitse dag van de arbeid. 

Busbaan

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden over de busbaan geleid. Volgens woordvoerder Derk Jan Eshuis van de gemeente rijden de bussen dan alsnog over de busbaan met het overige verkeer. "Om gevaarlijke situaties te voorkomen, zet de gemeente op deze plekken verkeersregelaars in."

Momenteel loopt alles volgens Eshuis nog volgens planning. "Er word zo nodig nog in de nacht doorgewerkt." De werkzaamheden op de Gronausestraat zijn naar verwachting op 5 mei afgerond. 

Uitgesteld

De reparaties aan de Gronausestraat werden volgens de dorpsraad van Glanerbrug vorig jaar al uitgesteld. De gemeente wilde volgens Eshuis de situatie het liefst al eerder aanpakken, maar moest wachten tot na de winter. “We kunnen reparaties pas na de koudste periode van het jaar uitvoeren, omdat er anders door de vorst nieuwe schade zou kunnen ontstaan."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.