Volledig scherm
De plaats delict aan de Brinkstraat in Enschede © Lars Smook

Eis: 17 jaar cel voor moord op Shadi Saker (25) in Enschede

ALMELO/ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag 17 jaar gevangenisstraf geëist tegen Dennis B. voor het doodschieten van Shadi Saker (25) eind januari vorig jaar in Enschede. B. (39) wilde van Saker drugs hebben maar kon niet betalen.

Saker werd dood gevonden in zijn auto bij de kruising van de Brinkstraat en Palembangstraat in Enschede. Hij bleek door schoten om het leven te zijn gebracht.

Meerdere schoten

Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat B. meerdere keren op Saker heeft geschoten toen die weigerde hem aan drugs te helpen. B. had geen geld om drugs te kunnen betalen. Er ontstond een ruzie waarbij hij moet hebben geschoten. B. beroept zich op zijn zwijgrecht.

 Volgens officier van Justitie Sandra Leusink valt de betrokkenheid van een vrouwelijke medeverdachte niet te bewijzen. Over deze vrouw zei haar advocaat Sjanneke de Crom eerder: „Ze heeft niets met de liquidatie te maken. Mijn cliënte zat bij de schutter in de auto. Toen hij uitstapte hoorde ze drie schoten. Ook is ze door hem bedreigd. Ze kon die hele nacht niet bij hem weg.”

Vonnis: 18 juni

Bekijk hieronder beelden van het politieonderzoek na de moord:

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.