Volledig scherm
© News United/Dennis Bakker

Eis: 30 maanden cel voor overval op tankstation in Enschede

ENSCHEDE - George H. hoorde donderdag 30 maanden cel tegen zich eisen voor een gewapende overval op het Tamoil-tankstation aan de Laaressingel in Enschede. 

In een waas van coke en drank stapte de 36-jarige H. op 17 januari de tankshop aan de Laaressingel binnen. Hij wachtte keurig op zijn beurt en legde toen een pistool op de balie en eiste geld. Maar de pompbediende sloot snel het luik, waardoor de overval mislukte. H. vertrok zonder buit, maar keerde even later terug in een poging de koffie-automaat te stelen. Ook dat mislukte.

Berouwvol

Quote

Ik had coke gebruikt en alcohol gedronken en wilde meer cocaïne kopen

Verdachte H.

Donderdag zat hij beschaamd en berouwvol voor de rechtbank. Vol spijt van de ‘oliedomme- en zeer amateuristische’ overval, zoals het OM en hijzelf z’n daad omschreven. „Ik had coke gebruikt en alcohol gedronken en wilde meer cocaïne kopen. Helaas was er geen geld in huis, maar de drang om te scoren was te sterk. Toen heb ik mijn alarmpistool gepakt en ben naar het tankstation gegaan”, zei H.

Op de camerabeelden is hij volledig herkenbaar in beeld. „Ik heb die overval in een waas gepleegd, want ik tank daar regelmatig dus het gevaar dat ik zou worden herkend was levensgroot. Zo ben ik helemaal niet. Ik denk er in de gevangenis al drie maanden over na waarom ik dit gedaan heb.”

Berekenend

Het Openbaar Ministerie  rekent het hem zwaar aan dat hij na de overval kleding en schoenen wisselde en alsnog drugs ging kopen. „Dat komt berekenend over”, zei de aanklaagster. Ze eiste een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan tien voorwaardelijk en H. dient zich aan tal van voorwaarden te houden.

H’s advocaat Nibbelink vond de eis voor een poging tot een overval aan de forse kant. „Er was geen sprake van geweld en geschreeuw en de overval is niet gelukt. Dat zou in de strafmaat moeten worden meegewogen.”

Vonnis op 9 mei

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.