Volledig scherm
De foto die ervoor heeft gezorgd dat de Enschedese fotografe genomineerd is voor een Bruidsfoto Award. © Indra Simons, iSi Weddings

Emotionele bruidsfoto levert Enschedese fotografe bijzondere nominatie op

ENSCHEDE - Indra Simons is genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2020. De Enschedese fotografe van iSi Weddings maakt kans om de categorie ‘Bruidegom’ te winnen. Met behulp van publieksstemmen hoopt Simons de titel in de wacht te slepen. 

Bruid en bruidegom zijn Malou en Volker Basse uit Oldenzaal. Op de genomineerde foto staan vader Volker en zoon Sep. Het gezin heeft een heftige periode achter de rug. Hun andere zoon Gijs herstelde van een hersenvliesontsteking, veroorzaakt door de meningokokkenbacterie. Wat leek op een onschuldig griepje, sloeg binnen een paar uur om in een levensbedreigende situatie voor Gijs en zette het gezinsleven op zijn kop.

Op de foto geeft Sep zijn zichtbaar geëmotioneerde vader een kaartje met een daarop persoonlijke tekst, vlak voor het moment dat de bruid en de bruidegom elkaar die dag voor het eerst zien. “Foto’s maken zoals deze, die je raken, zelfs al ken je het verhaal achter de foto of de mensen erop niet, dat is voor mij het ultieme doel op een bruiloft. Door te focussen op het moment en de emotie, en precies dát op de best mogelijke manier vast te leggen, is iedere bruiloft, zelfs iedere foto, krachtig en uniek in zijn soort", zegt de genomineerde Simons.
(Tekst gaat verder onder de afbeelding) 

Volledig scherm
Malou en Volker Basse samen met zoontje Gijs © Lars Smook

Zoon Gijs is inmiddels goed hersteld en heeft de hele bruiloft vrolijk rondgehuppeld. Malou en Volker haalden het afgelopen jaar het nieuws door samen met vrienden en kennissen duizenden euro's bij elkaar te lopen voor de Nederlandse Meningitis Stichting tijdens de Enschede Marathon. Malou liep de halve marathon, echtgenoot Volker legde de 10 kilometer af.

Stemmen

De jury van de Nederlandse Bruidsfoto & Film Award koos de foto van de Enschedese fotografe uit ruim 1250 inzendingen. In totaal zijn er 80 foto’s en 5 films genomineerd. Stemmen kan via de website van de Bruidsfoto & Film Award. Tot 1 mei 2020 kan er door het publiek gestemd worden. De winnaar wordt op 11 mei bekendgemaakt. De foto met de meeste publieksstemmen wint ook nog eens de titel Overall Winnaar 2020.

Volledig scherm
​Indra Simons van iSi weddingsgenomineerd voor Bruidsfoto & Film Award 201​​7​ © ​Indra Simons van iSi weddings

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.