Volledig scherm
Het vlees van EMTÉ had overal een goede naam © Piet Blanken

EMTÉ Vleescentrale Enschede sluit: 45 banen op de tocht

ENSCHEDE – De EMTÉ Vleescentrale in Enschede gaat dicht. Het verdwijnen van het voormalige 'Sanders-vlees' is een gevolg van de verkoop van supermarktketen EMTÉ aan Jumbo en Coop.

De 45 medewerkers wacht ontslag, of ze worden elders binnen de Jumbo- of Cooporganisatie herplaatst. Ze krijgen voorrang bij sollicitatieprocedures bij  de twee formules. Daarover hebben de kopers afspraken gemaakt met de ondernemingsraad. De vleescentrale bij de haven van Enschede sluit rond het einde van het eerste kwartaal volgend jaar.

24 winkels in Twente en de Achterhoek

De 24 Emté supermarkten in Twente en de Achterhoek werden begin dit jaar verkocht door eigenaar Sligro. De EMTÉ-keten was te klein om concurrerend te zijn met de grote jongens. Twee-derde van de supers gaat naar Jumbo en éénderde naar Coop. Onder de EMTÉ-activiteiten valt ook de Vleescentrale in Enschede, die alle EMTÉ-winkels bevoorraadt. Net als de EMTÉ-supers was de vleescentrale onderdeel van de van oorsprong Twentse supermarktketen Sanders, die in 2010 aan Sligro werd verkocht.

'Parel verdwijnt'

Eerder gaf een woordvoerder van Sligro nog aan zich niet voor te kunnen stellen dat de Vleescentrale in Enschede dicht zou gaan. Het voormalige Sanders-vlees had overal in Nederland een goede naam. „Coop en Jumbo zouden wel gek zijn als ze niet met grote interesse zouden kijken naar de kwaliteiten van de vleescentrale. Het is voor ons een parel”, zei de Sligro-woordvoerder in maart van dit jaar.  De verkoop van EMTÉ heeft verder ook gevolgen voor distributiecentra in Kapelle en Putten, die ook dicht gaan.

Verdeling tussen Jumbo en Coop

De winkels van de EMTÉ worden als volgt verdeeld: de zes filialen in Enschede, de drie EMTÉ’s in Hengelo en de supers in Denekamp, Groenlo, Goor, Neede en Rijssen worden omgebouwd tot Jumbo-supermarkten. De EMTÉ’s in Borculo, Haaksbergen (2x), Losser, Oldenzaal, Nijverdal, Vriezenveen en Enter worden omgebouwd tot Coop.

Poll

EMTÉ Vleescentrale Enschede sluit: 45 banen op de tocht

  • Doodzonde: het verse 'Sanders-vlees' was juist altijd zo goed (75%)
  • Jammer voor medewerkers, maar een vleescentrale is niet meer van deze tijd (14%)
  • En dat op Dierendag? Wat zullen de koeien blij zijn (11%)
1733 stemmen
Volledig scherm
De buitenkant van het pand aan Het Lentfert © Piet Blanken

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.