Vitens, Enexis en de brandweer werken samen aan de oplossing voor de gesprongen waterleiding bij De Zuidmolen.
Volledig scherm
Vitens, Enexis en de brandweer werken samen aan de oplossing voor de gesprongen waterleiding bij De Zuidmolen. © Annina Romita

Enexis checkt nu ook gasleiding naast waterleidingbreuk Enschede

ENSCHEDE – Monteurs van Enexis bekijken of de breuk in de waterleiding in hartje Enschede ook de naastgelegen gasleiding heeft beschadigd. Pas als blijkt dat dat veilig is, kan de waterleiding worden gerepareerd.

Zoals bekend knapte zondagmorgen vroeg een waterleiding bij winkelcentrum De Zuidmolen. Een aantal winkels, waaronder Ad Heijne Schoenen en sportzaak Decathlon kwamen daardoor blank te staan. Door het waterlek viel ook de druk in de waterleiding bij veel omwonenden weg.

Monteurs kunnen niet verder

Inmiddels hebben monteurs van waterleidingbedrijf Vitens het lek kunnen dichten. Maar tijdens hun werkzaamheden ontdekten ze dat vlak naast de waterleiding ook een gasleiding loopt. Daarop werd netbeheerder Enexis ingeschakeld: het is niet ondenkbaar dat door de waterleidingbreuk ook de gasleiding is beschadigd. Volgens woordvoerder Bram Inklaar van Vitens kunnen de Vitensmonteurs pas verder met hun werk als blijkt dat de gasleiding veilig is. “Dan kunnen we ook pas een inschatting maken hoe lang het duurt voor het probleem is opgelost.”

Dat betekent dat een aantal ondernemers in De Zuidmolen voorlopig nog even zonder water zitten. Voor de andere omwonenden is het probleem van de lage waterdruk inmiddels opgelost.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.