Volledig scherm
© Dolf Ruesink

Enorme wachtrij voor pendelbussen Military Boekelo, bezoekers niet blij

BOEKELO - Bezoekers die zaterdag naar de Military en Boekelo zijn geweest hebben bij het verlaten van het terrein een tijd letterlijk in de kou moeten staan. Bij de rijen voor de pendelbussen ontstonden enorme wachtrijen. Bezoekers waren not amused en klaagden over de drukte. Ook op sociale media is de onvrede duidelijk: "Het was een totale chaos."

Op foto's is te zien hoe een hele mensenmassa in de stromende regen langs de weg staat te wachten op de bussen. Met de paraplu uitgeklapt en de laarzen gelukkig nog aan, wachten tientallen bezoekers van het paardenevenement in Boekelo tot de bus komt.

1Twente sprak met voorzitter Robert Zandstra over de situatie. Beluister dat item hieronder terug

'Knutsel maar raak'

De oorzaak van de chaos is niet duidelijk, maar door de zware regenval van dit weekend werden enkele parkeerterreinen vanwege de modder vroeg op de dag al gesloten. Op Facebook is Arjan de Koning uitgesproken over de drukte: "Ik heb het idee dat het verkeersplan van de Military Boekelo is opgesteld door een willekeurige BSO. Knutsel maar raak voor een knaak! Zelden zo'n slechte verkeersafhandeling gezien!"

De Koning krijgt bijval van bezoekers van de Military, die soms uren hebben staan wachten op de bus.  "Je op laten halen is onmogelijk, het zorgt voor linke situaties op de weg. Volgend jaar beter."

Volledig scherm
© Dolf Ruesink

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.