Volledig scherm
PREMIUM
Samen eten voor het goede doel in Enschede en Haaksbergen. Vastenactie 2019. Varvikkerk. Rina van der Hulst (in het zwart en met zwart haar) met de groep vrijwilligers in de keuken en in de zaal met gedekte tafels. © Frans Nikkels

Enschede en Haaksbergen eten samen voor het goede doel

HAAKSBERGEN/ENSCHEDE - Met ‘Samen eten voor het goede doel’ willen initiatiefnemers in Haaksbergen en Enschede ook even stilstaan bij verspilling en buitensporige consumptie van deze tijd. „Het kan allemaal best wat minder.”

In de ontmoetingskerk aan de Enschedese Varviksingel schuiven deze dinsdagmiddag 65 gasten aan voor een sobere maaltijd. Het zal niet tot teleurstellingen leiden, want het is een bewuste keuze om deel te nemen. „Rijst met bonen. Dat is het. En het lijkt dat steeds meer mensen zich bewust zijn van de armoede in de wereld. Want de animo is groot”, geeft Rina van der Hulst aan, die al zo’n 20 jaar bij deze Vastenactie is betrokken. „Het is een maaltijd waar veel mensen in Derdewereldlanden het mee moeten doen. En niet één dag, zoals wij vandaag en morgen doen, maar dagelijks. Als dat er al van komt.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.