Volledig scherm
PREMIUM
De kruising Kuipersdijk-Mooienhof in Enschede is het gevaarlijkste kruispunt van de provincie © Emiel Muijderman

Enschede gaat gevaarlijkste kruispunt van Overijssel aanpakken

ENSCHEDE - De kruising van de Kuipersdijk met de Mooienhof in Enschede wordt op de korte termijn aangepakt door de gemeente. Het kruispunt is de gevaarlijkste van de hele provincie, met negentien ongevallen in drie jaar tijd.

De gemeente Enschede werkt momenteel aan een plan met verbetermaatregelen voor de kruising in het centrum van de stad. „Hierin krijg de fietser meer ruimte”, vertelt Angèle Scholtes, woordvoerder van de gemeente. De aanpassingen moeten volgend jaar al uitgevoerd worden. De gemeente is bekend met het hoge aantal ongevallen. „Gelukkig blijft het vaak bij materiële schade en licht letsel.”

Op de langere termijn denkt de gemeente aan een afsluiting van de Mooienhof met de Oldenzaalsestraat, om daarmee de verkeersstromen in de stad ‘in balans te houden’.

Kruising Boulevard 1945

Ook de kruising Boulevard 1945 met de Haaksbergerstraat in Enschede scoort hoog op de lijst van gevaarlijkste kruispunten, met achttien ongelukken in drie jaar tijd. „De locatie staat hoog op de prioriteitenlijst”, zegt Scholtes.

Het kruispunt wordt momenteel opnieuw ingericht. In de oude situatie hadden fietsers voorrang op de rotonde, na de aanpassingen wordt het een kruispunt met verkeerslichten. Dat moet de verkeersveiligheid ten goede komen.

(Lees verder onder de foto)

Volledig scherm
De kruising van de Boulevard 1945 met de Haaksbergerstraat gaat momenteel op de schop © Emiel Muijderman

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.