Volledig scherm
Aanleg van drainage in Hengelo. © Lenneke Lingmont

Enschede gaat grondwateroverlast in Hogeland en Glanerbrug aanpakken

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat grondwateroverlast in stadsdeel Oost aanpakken. Achttien straten komen in aanmerking. 

De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de knelpuntlocaties van grondwateroverlast. Straten met de ‘hoogste risico’s’ worden aangepakt. De plannen werden dinsdagavond tijdens de stadsdeelcommissie Oost gepresenteerd.

Hogeland

In Hogeland worden maatregelen in (delen van) vier straten genomen. Het gaat om de Niasstraat, de Malangstraat, de Preangerstraat en de Daalweg.

Glanerbrug

In Glanerbrug worden de volgende straten aangepakt: Bultsweg, Lonnekerweg , W.C. Schoutenstraat, J.C. de Rijpstraat, Nieuw Frieslandstraat, Bentstraat, Kerkstraat, Gronausestraat (ter hoogte van) 202 – 208, Willem Barendszstraat, Abel Tasmanstraat, Dirk Hartogstraat, Jacob Roggeveenstraat, Tolstraat en Dr. Stamstraat.

Drainage

In 2020 worden per straat de maatregelen vastgesteld. Wanneer het aanleggen van drainage onvoldoende effect heeft, wordt samen met bewoners gekeken naar een passend alternatief om een einde aan de overlast te maken.

De gemeente begint in 2021 met de uitvoering van de maatregelen. Dit gaat in fasen gebeuren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.