Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Enschede heeft er bijna een nieuw wok-restaurant bij: WOK&

ENSCHEDE - Met enkele weken is het zover. Dan opent de nieuwe keten WOK& zijn deuren in Enschede aan het Willem Wilminkplein. 

In eerste instantie zou de nieuwe wokzaak in mei openen, nu zijn de eerste gasten half september welkom. 

WOK&

WOK& is naar eigen zeggen een ‘eigentijdse Aziatische fastserviceformule’. WOK& is opgezet door horecaondernemer Wim Markwat. Markwat werkte in 2017 samen met de keten Wok to Go, die een vestiging heeft in de Korte Hengelosestraat. 

De samenwerking werd na een paar maanden beëindigd omdat beide partijen niet hetzelfde doel voor ogen hadden. Daarna ontwikkelde Markwat een nieuw afhaalconcept. Eind vorig jaar werd in Rotterdam de eerste vestiging van WOK& geopend.

Menu

In Enschede is de zaak in handen van franchisenemer Edwin van ’t Klooster. De zaak biedt gezonde broodjes, salades, wokmaaltijden en drankjes en richt zich vooral op ‘jongvolwassenen’. De afgelopen weken is het pand van 89 vierkante meter helemaal verbouwd. Binnen zijn er 32 zitplaatsen. Voor de zaak is een terras met 28 plekken.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de winkel. Voor het team van WOK& Enschede is Van ’t Klooster nog op zoek naar jonge mensen die zowel willen wokken als het eten bezorgen. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.