Volledig scherm
© Tubantia

Enschede proeftuin voor project van ministerie rond langdurig werklozen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat bij wijze van proef proberen om 200 langdurig werklozen met een niet-westerse achtergrond aan een baan te helpen. Dat gebeurt via een intensieve, persoonlijke begeleiding.

De pilot maakt deel uit van een groot project van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ZZW), dat Verdere Integratie op de Arbeidsmarkt (VIA) heet. Enschede werd benaderd om mee te doen aan de proef gericht op vluchtelingen en mensen die om andere reden vanuit niet-westerse landen hier zijn beland. In Enschede gaat het met name om mensen uit Turkije, Irak en Marokko.

Aanpak

Met de deelnemers wordt eerst een intake-gesprek gevoerd om te bepalen wat de specifieke problemen zijn bij het vinden van een baan. Vervolgens werd voor elke deelnemer afzonderlijk een plan van aanpak gemaakt. De gesprekken vinden in principe plaats bij Service Centrum Noord, maar kunnen ook bij de deelnemers thuis worden gevoerd. De proef begint in december. Ook Amsterdam en Nijmegen doen mee. Met Leiden en Almere worden nog gesprekken gevoerd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.