Volledig scherm
De locatie van Saron in Beuningen. © Carlo ter Ellen DTCT

Enschede stelt voorwaarden aan doorstart zorginstelling Saron

ENSCHEDE - De gemeente Enschede stelt voorwaarden aan de doorstart van de failliete zorggroep Saron. Welke dat zijn, wil wethouder Jurgen van Houdt (CU) echter nog niet bekendmaken: daarover moet aanstaande dinsdag eerst de gemeenteraad worden geïnformeerd.

Intussen heeft de Raad van Toezicht van de failliete Zorggroep laten weten zeer teleurgesteld te zijn over de gunning. In een persbericht schrijft de RvT dat de doorstartende partij, de Stichting Saron Zorgverlening, bestaat uit mensen rondom de huidige Saron-organisatie. En die organisatie deugt niet volgens de RvT: “Met name de wijze waarop de failliete Zorggroep Saron uitvoering gaf aan de zorg en hoe werd omgegaan met medewerkers en cliënten is de Raad van Toezicht een doorn in het oog. Het gebeurde niet professioneel en niet passend bij een gesubsidieerde zorginstelling.” 

“De slechte financiële positie en het niet willen leveren van de gevraagde informatie was de reden dat de bestuurder (Gerard Schut, red.) in augustus werd geschorst. In september was het faillissement niet meer af te wenden. Nu lijkt alles op de oude voet verder te gaan, doordat mensen rondom de eerder geschorste bestuurder een nieuwe stichting hebben opgericht die na het faillissement aan de curator de hoogste bieding heeft gedaan. Het management blijft waarschijnlijk hetzelfde en de geschorste bestuurder krijgt naar verluidt in de nieuwe stichting Saron Zorgverlening de functie van adviseur.”

Het bestuur van de nieuwe stichting Saron Zorgverlening wil op dit moment tegenover deze krant niet reageren. Volgens voorzitter Dirk Besjes van het bestuur wordt er binnenkort een persbericht verstuurd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.