Volledig scherm
PREMIUM
De gemeentelijke spaarpot raakt ondertussen leeg. © ANP Koen Suyk

Enschede stevent af op nieuwe miljoenentekorten

ENSCHEDE - Wie een foto maakt van het huishoud-boekje van Enschede, ziet dat de stad dit jaar 11 miljoen tekortkomt. Het nieuwe college kan gelijk beginnen met pleisters plakken

Alsof de financiële opgave nog niet zwaar genoeg is, krijgt Enschede nog meer tegenvallers te verwerken. Vooral door ontwikkelingen binnen de zorg en jeugdhulp (de gemeente vindt dat het te weinig budget krijgt van het rijk) moet structureel miljoenen bezuinigd worden. Te beginnen met 11 miljoen euro, nog voor het einde van dit kalenderjaar. Een fikse tegenvaller. Er is tot nu in totaal al een tekort van 20 miljoen euro voor 2018 weggepoetst, vooral met het leeghalen van allerlei spaarpotjes.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.