Archiefbeeld: Kick-In Universiteit Twente.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Kick-In Universiteit Twente. © Emiel Muijderman

Enschede vanaf morgen ruim een week hét domein van studenten

AudioENSCHEDE - Het is weer zover: de jaarlijkse introductieperiode voor nieuwe studenten in Enschede. Vanaf woensdag tot en met volgende week donderdag maken zo'n 2.300 kersverse UT-studenten tijdens de zogenoemde Kick-In kennis met de stad. 

Het is de tiende ‘Kick-In’, maar alweer de 55ste introductieweek van de Universiteit Twente. Het doel van de introductie is duidelijk: kennismaken met de stad en met alle mogelijkheden die het studentenleven biedt. “We willen dat iedereen een zo goed mogelijke studententijd kan creëren”, vertelt secretaris, en student, Aniek Steggink van de Kick-In in gesprek met 1Twente.

Divers programma

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De voorbereidingen voor de introductieperiode zijn namelijk al in februari begonnen. “We hebben onze studie een jaar stilgelegd om dit te organiseren.”

Het resultaat is volgens Steggink een heel divers programma. “Er is een algemeen programma vanuit de opleiding, studenten kunnen kennismaken met verenigingen en de stad zelf. We proberen zoveel mogelijk partijen te betrekken bij het studentenleven.”

De jaarlijkse openingsmarkt met verenigingen en bedrijven is een terugkerend fenomeen op de Kick-in van de UT. Net als de Bestorming van de Bastille op 23 augustus. Nieuw dit jaar: nog meer aandacht voor studentenvereniging uit andere landen. Tijdens de introductieweken zijn er ruim 160 vrijwilligers actief. Het bestuur verwacht 1.650 bachelorstudenten en 650 masterstudenten.

Klik hier voor het volledige programma van de Kick-In.

HOI-week

Bij Saxion bereiden ze zich ook voor op de komst van eerstejaarsstudenten. De HOI-introductie van Saxion duurt met slechts twee dagen beduidend minder lang dan die van de UT. Op woensdag 28 en donderdag 29 augustus zijn er allerlei activiteiten voor studenten in en rondom de stad. HOI-bestuurslid Natasja Schroeder rekent op zo’n tweeduizend ‘kiddo’s’, de benaming van het HOI-bestuur voor de eerstejaarsstudenten.

Het advies dat Schroeder en haar bestuur meekregen van studenten en het vorige bestuur: zo goed als niets veranderen. Dat houdt in dat er dit jaar weer een Saxion Summer Festival in het Volkspark is, gevolgd door een buffet bij restaurant De Jaargetijden. Daarna is het introductieconcert op de Oude Markt.

De dag erna zijn er activiteiten door heel Enschede, gevolgd door een barbecue bij Saxion en een eindfeest bij De Jaargetijden. Nieuw dit jaar zijn onder andere het lasergamen in Saxion en een opblaasbare klimwand.  

Klik hier voor het programma van de HOI.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.