Volledig scherm
Markt Pathmos © Charel van Tendeloo

Enschede wil af van wekelijks markt Pathmos

ENSCHEDE - Elke woensdag een markt in Pathmos in plaats van om de twee weken. Daar hebben de organisatoren onlangs toestemming voor gekregen van de gemeente. En ze zijn daar heel blij mee. Het schept duidelijkheid. De visboer en de groenteboer hebben besloten per direct elke woensdag hun plaats bij de Schakel aan de Usselerweg in te nemen.

Foutje
De verantwoordelijk ambtenaar is zich echter rot geschrokken. Er blijkt sprake te zijn van een fout. Enschede heeft vervolgens aan Pathmos meegedeeld dat de markt niet zoals aangevraagd wekelijks maar slechts om de week mag worden gehouden. De organisatie van de markt wijst naar de weekvergunning. Een conflict dreigt. Dat is het verhaal dat D66 heeft opgevangen.

Van Dijk
Voor raadslid Vic van Dijk reden over de vergunningverlening en de markt in Pathmos vragen te stellen aan Burgemeester en Wethouders. Hij wil weten wat de gang van zaken is geweest rond de vergunningverlening. En, zeker zo belangrijk, of het mogelijk is een verleende vergunning weer in te trekken of aan te passen. Van Dijk vraagt ook naar mogelijkheden om in Pathmos een wekelijkse markt te behouden

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.