Volledig scherm
© Collectie Sevrien Ferree

Enschede wil tramstel van vroeger terug

ENSCHEDE - De gemeente Enschede doet pogingen een elektrisch tramstel (Motorwagen 1) uit 1908 terug te halen. Het tramstel reed van 1908 tot 1933 in Enschede en maakte ook ritjes naar Glanerbrug.

Bij het opheffen van de tramlijn ging Motorwagen 1 naar Overdinkel, naar een landgoed bij de Dinkel, waar het diende als tuinhuisje. Het tramstel is al die jaren uitstekend bewaard gebleven.

Eigenaar
Enschede deed enkele jaren al een poging het tramstel terug te krijgen. Destijds lag de huidige eigenaar dwars. Hij wilde van de gemeente Losser toestemming om op de plek van het tramstel een tuinhuisje te bouwen. Die kreeg hij niet.

Geschiedenis
Nu is de provincie en Losser wel overstag gegaan. Hij mag er een gebouwtje met een inhoud van 250 m3 bouwen voor recreatief gebruik.Enschede gaat op zoek naar financiele middelen. "Dit is een stuk geschiedenis van Enschede. Dat moeten we zien te behouden", aldus wethouder Van Agteren.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.