Volledig scherm
© Jens Keblat/Grafschafter Nachrichten

Enschedeër (50) zwaargewond bij ongeval in Duitse Ochtrup

ENSCHEDE - Een 50-jarige man uit Enschede is woensdagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de B54 nabij het Duitse Ochtrup, op zo'n twintig kilometer van de grens met Enschede. De bestuurder ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. De weg was na het ongeval vijf uur lang geheel afgesloten.

Een 53-jarige man uit Steinfurt reed woensdag rond 06:00 uur in de richting van Ochtrup, toen hij in een hagelbui belandde. De man kwam door de plotselinge neerslag met zijn auto in een slip terecht, schoot naar de andere rijbaan en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder uit Enschede kon de man niet meer ontwijken, met een frontale botsing tot gevolg.

Zware verwondingen

De bestuurder uit Steinfurt moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden. Zowel hij als de Enschedeër zijn met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De Duitse politie schat de materiële schade op zo'n 30.000 euro.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.