Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Enschedeër (61) die nog meer dan miljoen euro moet betalen opgepakt

ENSCHEDE - Een 61-jarige man uit Enschede is donderdag gearresteerd omdat hij nog een bedrag van maar liefst 1,2 miljoen euro moet betalen aan de Nederlandse Staat. De man moet ook 1080 dagen de cel in.

De arrestatie had in Enschede plaats. De politie wil niet zeggen waarvoor de man deze straf heeft gekregen. Het gaat om een zeer oude zaak, namelijk van voor het jaar 2000. De man kreeg toen een ontnemingsvordering van rond 2,4 miljoen euro. De helft daarvan had hij inmiddels betaald. De andere helft moet hij nu voldoen. De politie kon niet zeggen waarom hij nu pas daarop wordt aangesproken. Bij zijn arrestatie moet de man zeer verontwaardigd hebben gereageerd. De politie wil volgens een woordvoerder met de actie wel het signaal afgeven dat criminelen hun straf niet ontlopen.

De man is opgepakt door het team van de Dienst Regionale Recherche (DDR) na een samenwerking met FAST-team. Dat team houdt zich bezig met de opsporing bijvoorbeeld tbs’ers die niet zijn teruggekeerd van verlof, maar ook mensen die meer dan 300 dagen gevangenisstraf hebben openstaan of een schuld van meer dan 10.000 euro hebben openstaan. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.