Volledig scherm
© Joris Donkers

Enschedeër (66) ruimt troep in Bothoven op: 'Dieren houden hun nestje toch ook schoon?’ (video)

ENSCHEDE - Krijn Hamelink ruimt twee keer per week al het zwerfaval op in zijn wijk De Bothoven. Gewapend met vuilniszakken, een kar en een grijptang houdt de 66-jarige de straten schoon.

Hamelink ergert zich al een tijdje aan het zwerfafval in zijn wijk. Toen hij met pensioen ging besloot hij het heft in eigen hand te nemen: “Dieren houden hun nestje toch ook schoon?” Aangezien hij niet wil dat de stortkosten op hem verhaald worden, nam hij contact op met de gemeente. “Ik wil het wel doen, maar niet op mijn eigen kosten. Dat vind ik niet eerlijk.” De gemeente bracht Hamelink in contact met de wijkraad die enthousiast reageerde. “Ik kreeg direct een kar te leen en ze zijn een nieuwe kar voor me aan het regelen. Die mag ik ook houden”, vertelt hij enthousiast.

TV Enschede liep een ochtend mee met Hamelink om te kijken hoe hij het zwerfafval opruimt en wat voor troep hij zoal tegenkomt. Bekijk de video hieronder:

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.