Volledig scherm
Wim Lentink won een slepende procedure tegen Essent. Foto: Frans Nikkels

Enschedeër als eerste vrij van verplichte Stadsverwarming

ENSCHEDE - Hij is, waarschijnlijk als eerste in Nederland, uit onder de verplicht gestelde stadsverwarming. Wim Lentink wist energiegigant Essent te verslaan in een slepende procedure bij de rechtbank.

Op basis van de Europese regelgeving wist Lentink de Almelose rechtbank ervan te overtuigen dat hij niet verplicht is om in zijn woning in de Helmerhoek stadsverwarming af te nemen. De Enschedeër kan zich al jaren prima redden met twee straalkachels van 25 euro per stuk, een boiler van twintig liter en een waterkoker. Desondanks stuurde Essent hem 'gewoon' een rekening voor stadsverwarming. Onterecht, zo heeft rechter Valk beslist.

De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor andere gebruikers van stadsverwarming, met name als het om nieuwe projecten gaat. Essent wil dat niet bevestigen, maar zegt eerst de uitspraak nauwkeurig te moeten bestuderen. Volgens Lentink maken bewoners van Roombeek nu goede kans om hun eigen bijdrage van 5000 euro aan de stadsverwarming in die wijk terug te krijgen.

Een uitgebreid verhaal met Lentink is zaterdag te lezen in de krant.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.