Bouke van Dalen, filosofiestudent, thuis op de bank. „Als je het digitaal volgt, blijft het oppervlakkig. Met een studie als filosofie is dat funest. Je moet in die ruimte zijn om juist die kleine menselijke interacties aan te voelen en aan te gaan.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bouke van Dalen, filosofiestudent, thuis op de bank. „Als je het digitaal volgt, blijft het oppervlakkig. Met een studie als filosofie is dat funest. Je moet in die ruimte zijn om juist die kleine menselijke interacties aan te voelen en aan te gaan.” © Reinier van Willigen

Enschedeër Bouke zoekt de rust van de lockdown: ‘Wees vooral niet bang om alleen te zijn in stilte’

Huize pandemieENSCHEDE - Techniekfilosofiestudent Bouke van Balen zocht in de lockdownperiode juist de isolatie op. Hij woont alleen, zonder huisgenoten. Net als iedere student snakt hij naar het opheffen van de coronamaatregelen, maar hij ziet de lockdown ook als een periode om de prikkels flink te verminderen. „Het is heel gezond en lekker om niks te doen.”

 1. Priscillia redt haar 3 kinderen uit brandende woonwagen: ‘Voelde de vlammen langs mijn been gaan’
  PREMIUM
  Video + update

  Priscillia redt haar 3 kinderen uit brandende woonwagen: ‘Voelde de vlammen langs mijn been gaan’

  Priscillia Pril (35) staart nog vol ongeloof naar het uitgebrande karkas van haar huisje op het Enschedese woonwagenkamp. Amper twee uur eerder heeft ze zich met haar drie kinderen op het nippertje gered uit de brandende woning. Het dringt steeds meer bij haar door dat het gezin niets meer heeft. Ze hebben geen inboedelverzekering; op een kamp is een brandpolis vaak moeilijk te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. De tops en flops voor de eerste halve finale Songfestival
  Play

  De tops en flops voor de eerste halve finale Songfesti­val

 2. Hoekstra: CDA kan in oppositie, maar ook in kabinet
  Play

  Hoekstra: CDA kan in oppositie, maar ook in kabinet

Enschede e.o.