Enschedeër Jacco Vonhof winnaar Ten Hag Prestatieprijs 2019

VideoENSCHEDE – Met een ladder en een oud bestelbusje ging Jacco Vonhof (48), die geboren is in Enschede, in 1995 aan de slag als glazenwasser. De energieke Zwollenaar klom op tot directeur-eigenaar van het schoonmaakbedrijf NOVON en voorzitter van MKB Nederland. Dinsdag kreeg hij op de Universiteit Twente de Ten Hag Prestatieprijs 2019.

‘Een ondernemende en gedreven man met het hart op de goede plek’, complimenteerde juryvoorzitter Wilma van Ingen de winnaar van de onderscheiding. De Ten Hag Groep (makelaardij en financiele dienstverlening) kent de jaarlijkse prijs toe aan personen of instellingen, die de oostelijke regio Gelderland en Overijssel positief op de kaart zetten.

Eregalerij

Vonhof komt in een eregalerij met eerdere winnaars als prof. dr. Van der Meiden, FC Twente, De Graafschap, de turnzusjes Wevers, de museumdirecteuren Arnoud Odding en Ralph Keuning, Herman Finkers en (vorig jaar) tv-presentator Erik Dijkstra. Schoonmaakbedrijf NOVON heeft naast het hoofdkantoor in Zwolle een tweede vestiging in Enter.

Directeurvoorzitter Michel ten Hag zei bij de prijsuitreiking dat hij zich zorgen maakt over de krapte op de ‘oververhitte’ woningmarkt. ‘Door gebrek aan te koop staande woningen neemt het aantal verkopen verder af. Dat geeft kopers weinig kans en tijd om lang na te denken. Dit leidt tot prijsstijging, uiteenlopend van drie procent in Hengelo/Borne tot elf procent in de regio Doetinchem’.

Nieuwtje

Ten Hag had ook een nieuwtje: Ten Hag Makelaars en financiële dienstverleninig treedt toe tot het Centraal VolmachtBedrijf, waardoor meer zaken met verzekeraars gedaan kunnen worden.

Volledig scherm
Wilma van Ingen overhandigt de prijs aan Jacco Vonhof. © Dolf Ruesink
  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.