RIKKERT HARINK
Volledig scherm
PREMIUM
© RIKKERT HARINK

Enschedeër Jan heeft al 25 jaar lang een prothese: ‘Mijn leven anders inrichten? Welnee’

ONS DNAENSCHEDE - Het is niet snel dat je een jubileum zou vieren omdat je 25 jaar een prothese hebt. Al mogen we niet gek opkijken wanneer Jan ter Linde een festiviteit rond zijn kunstmatige linkeronderbeen zou houden. Hij voelt zich in niets belemmerd, kan alles. „Ik heb twee kinderen gekregen, ik werk, ik functioneer volledig.”

 1. Politie Oost-Nederland heeft te maken met 21 vermissingen per dag, de meesten zijn binnen 48 uur terug
  PREMIUM

  Politie Oost-Nederland heeft te maken met 21 vermissin­gen per dag, de meesten zijn binnen 48 uur terug

  ENSCHEDE - De nu al anderhalve maand durende zoektocht naar Jihad Jafo (32) uit Enschede is een uitzondering. Maar vermissingen zijn dat allerminst. Alleen al bij de eenheid Oost-Nederland van de politie gaat het om 7600 meldingen per jaar, dat zijn er liefst 21 per dag. „Gelukkig is 80 procent van de mensen binnen 48 uur terug”, zegt Miranda Baas, specialist vermissingen bij de politie.
 2. Wijkagent Daan heeft veel ervaring met drugsgebruikers achter het stuur: ‘Sommigen hebben witte poeder nog in de neus’
  PREMIUM

  Wijkagent Daan heeft veel ervaring met drugsge­brui­kers achter het stuur: ‘Sommigen hebben witte poeder nog in de neus’

  ALMELO - Wallen onder de rode ogen. Geagiteerd of agressief. Geen reactie van de pupillen. Als wijkagent Daan Nijhuis vermoedt dat iemand onder invloed van drugs rijdt, heeft hij het zelden fout. In gesprekken probeert hij de verkeersovertreders te helpen. Maar niet iedereen zit daarop te wachten. „Sommigen zeggen gewoon: ‘Over tien jaar ben ik dood’.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.