Volledig scherm
PREMIUM
Rick Ardesch heeft boek geschreven over loopbaan als amateurvoetballer. Titel: 'Rob Hoekschop, de biografie van een voetbalamateur''. © Emiel Muijderman

Enschedeër komt met boek over amateurvoetbal: ‘Ook met motoriek van lantaarnpaal is spelletje leuk’

ENSCHEDE - Rick Ardesch is al veertig jaar als voetballer actief. Zijn eigen belevenissen op en rondom de velden vormen de inspiratie voor zijn boek ‘Rob Hoekschop, de biografie van een voetbalamateur’. Herkenbaar voor iedereen die een balletje trapt en niet verder is gekomen dan de lokale amateurclub.

Quote

Ik wil met dit boek waardering geven aan al die vrijwilli­gers die bij de club actief zijn en het voetbal mogelijk maken

Rick Ardesch heeft net als de meeste jochies de liefde voor het voetbal meegekregen van zijn vader. In dit geval Henny, die in de eredivisie actief was voor ADO en FC Twente. Zover schopte zoon Rick het niet. Zijn lat lag bij selectieteams van amateurclubs. Hij moest het vooral van zijn snelheid hebben. „Ze zeggen weleens dat voor mij de hekken rondom het veld zijn geplaatst”, zegt Ardesch (45) met een lach.

Zijn loopbaan voerde hem van Sparta naar Sportclub Enschede, Tubanters 1897, Achilles’12 in Hengelo en weer terug naar Sparta. Zijn 40-jarige jubileum als voetballer inspireerde hem tot het schijven van het boek ‘Rob Hoekschop, de biografie van een voetbalamateur’.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.