Volledig scherm
Martin Wijnen © archieffoto Carlo ter Ellen

Enschedeër Martin Wijnen (53) hoogste baas Koninklijke Landmacht

ENSCHEDE/BREDA - Martin Wijnen is vanaf volgende week woensdag de hoogste baas van de landmacht. Hij wordt dan in Breda benoemd tot Commandant van de Koninklijke Landmacht, als opvolger van Leo Beulen. De geboren Hattemer (1966), die tegenwoordig in Enschede woont, werd in 2017 al benoemd tot plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten.

Wijnen werd als militair onder meer uitgezonden naar Cambodja, Joegoslavië en Afghanistan. Voordat hij twee jaar geleden plaatsvervanger werd van de hoogst geplaatste militair van de Nederlandse krijgsmacht,  voerde hij onder andere het commando over 11 Pantsergeniebataljon in Wezep en later de 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Wijnen begon zijn militaire carrière in 1984.

Voorganger Leo Beulen neemt ‘vol vertrouwen’ afscheid: ,,Afbreken gaat sneller dan opbouwen en we hebben 30 jaar bezuinigd. Nu we weer kunnen groeien, moeten we doorpakken en blijven investeren. Maar herstel en groei kosten tijd. We moeten dus geduld hebben en in het vervolg liefst een keer extra nadenken voor we het mes ergens in zetten. Vol vertrouwen draag ik het commando over aan luitenant-generaal Wijnen als mijn opvolger.’’

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.