Volledig scherm
Foto ter illustratie. © RGBStock

Enschedeër wil buurman doden met schep: celstraf en tbs opgelegd

ENSCHEDE/ALMELO - Frank D. (60) uit Enschede is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor een poging doodslag op zijn buurman. Hij probeerde op 22 november vorig jaar zijn buurman te doden door hem met een schep op zijn hoofd te slaan. De aanleiding was een langlopende burenruzie.

Hoewel het letsel, een hoofdwond, in dit geval relatief gering was, heeft een forensisch arts vastgesteld dat er een aanmerkelijke kans op dodelijk letsel heeft bestaan. D. is onderzocht en door experts verminderd toerekeningsvatbaar geacht.  Hij heeft eerder tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Die behandeling eindigde in 2014.

Schep te lijf

D. (60) zou op die bewuste ochtend zijn buurman, met wie hij al langer in onmin leefde, met een schep te lijf zijn gegaan en hem daarbij twee keer fors geraakt hebben. De man had verwondingen aan zijn hoofd en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Volgens D. is er inderdaad een vechtpartij en een worsteling geweest, maar is er nooit en te nimmer een schep aan te pas gekomen. Hij zag in de ruzie een poging van zijn buurman om hem weg te pesten en opnieuw de tbs-kliniek in te sturen. D. was volgens eigen zeggen altijd de gebeten hond in de buurt. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.