Wim Lentink kan na veertien jaar strijden tegen de verplichte stadsverwarming het boek definitief dicht doen. Hij blijft waarschijnlijk de enige die zonder meerkosten afscheid heeft genomen van het warmtenet van Ennatuurlijk en Twence.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Lentink kan na veertien jaar strijden tegen de verplichte stadsverwarming het boek definitief dicht doen. Hij blijft waarschijnlijk de enige die zonder meerkosten afscheid heeft genomen van het warmtenet van Ennatuurlijk en Twence. © Emiel Muijderman

Enschedeër Wim Lentink: niet koud of warm van pesterijtjes rond warmtenet

ENSCHEDE - Terwijl de gemeente Enschede plannen maakt voor uitbreiding van het warmtenet, viert Wim Lentink juist dat hij de verplichte afname van stadsverwarming succesvol opzegde. Hij had er veertien jaar strijd voor over, maar het boek is nu definitief gesloten. 

In maart is er door de Raad voor de rechtspraak 3.750 euro op de bankrekening van Wim Lentink gestort. Een schadevergoeding voor het schenden van de redelijke termijn voor een uitspraak door het Hof in Arnhem. Lentink moest 2,5 jaar te lang wachten op het oordeel van de rechters. Met het toekennen van de vergoeding is de zaak is nu definitief afgesloten. Lentink is van het warmtenet af, maar waar hij hoopte dat ook andere Nederlanders van die overwinning zouden kunnen profiteren, gooit een wetswijziging roet in het eten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.