Volledig scherm
© Annina Romita

Enschedeërs doneren kerstpakketten tegen stille armoede

ENSCHEDE –De actie ‘Kerstpakketten tegen stille armoede’ wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Tijdens de actie worden pakketten bezorgd bij streekgenoten die niet voor een pakket van de Voedselbank in aanmerking komen.

Armoedezorg
Tussen 14 en 22 december worden alle ingezamelde artikelen op een locatie in Twente verzameld en vervolgens in kerstpakketten verpakt. Op de dag voor kerst worden ze aan instellingen overhandigd die zich op armoedezorg in de regio richten. ,,Levensmiddelen ontvangen we graag, maar zeep, shampoo en wasmiddelen zijn ook zeer welkom,” aldus de coördinatoren van de actie.

De Werkwijzer
Ine en Gerard Flinkers uit Weerselo zijn de initiatiefnemers van de actie, die in 2011 werd overgenomen door vrijwilligers van leerwerkbedrijf De Werkwijzer in Oldenzaal, die het vervoer van de kerstcadeaus regelt. Op de website www.ikdeelmijnkerstpakket.nl staat een actuele lijst met inzameladressen en -tijden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.