Volledig scherm
De vijf maanden oude Pomeriaan Minik © Melike Seckim

Enschedeërs ontroostbaar: puppy Minik voor hun ogen doodgereden

ENSCHEDE - De puppy Minik, vijf maanden oud, werd gisteren op de Roomweg aangereden. Het hondje overleefde het ongeluk niet. De bestuurder reed door. Eigenaresse Melike Seckim is al anderhalve dag in tranen. Niet alleen om haar hond, ook om alle reacties op sociale media. 

Een onbewaakt moment, Melike Seckim wilde even haar auto verzetten die aan de overkant van de weg geparkeerd stond. Puppy Minik glipt ongezien achter haar aan. De vader van Melike ziet alles gebeuren en rent naar de straat. Te laat, de kleine Pomeriaan is de weg al overgestoken en wordt aangereden. Vader maant de bestuurder tot stoppen, maar de donkere Volvo rijdt door. 

De familie Seckim is al anderhalve dag ontroostbaar. Vandaag hebben ze het hondje begraven in Dalfsen. „Het was de meest traumatische gebeurtenis in mijn leven.” Ze geeft toe dat het dom was om de deur niet goed te sluiten. „Maar het hondje is zo snel, het is net een konijn.” Hoe het met haar vader gaat? „Die heeft alles zien gebeuren en is er misschien nog wel slechter aan toe dan ik. Gisteravond is zelfs de ambulance geweest, omdat zijn bloeddruk zo hoog was.”

Sociale media

Melike is niet alleen terneergeslagen vanwege het verlies van haar hond, ze is ook boos vanwege alle reacties op sociale media. „Ik heb alle reacties gelezen. Mensen schreven over dat het dom was dat de hond niet aan was gelijnd of dat de bestuurder een klootzak was, terwijl ze helemaal niet weten wat er precies gebeurd is. Ze zeggen echt slechte dingen, je kan ons ook gewoon sterkte wensen.”

Bestuurder bekend

Inmiddels heeft de bestuurder van de Volvo zich gemeld bij de politie. „Hij zegt dat hij Minik niet heeft gezien. Dat zou goed kunnen, het is een kleine hond. Maar mijn vader en zijn gebaren kan hij bijna niet hebben gemist.” De politie gaf het telefoonnummer van de bestuurder door aan Melike. „Maar ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen om hem te bellen. Ik zou ook niet weten wat ik moet zeggen.” 

Melike hoopt dat de bestuurder een bloemetje voor Minik wil leggen in Dalfsen. „Dat het is enige dat ik zou willen. De politie heeft gezegd dat ik er een civiele zaak van zou kunnen maken, maar ruzie brengt mijn hond niet terug.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.