Marcelo Ribeiro van River BioMedics toont het doosje met miniatuur hart van menselijke cellen met een grootte van 6 milimeter.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcelo Ribeiro van River BioMedics toont het doosje met miniatuur hart van menselijke cellen met een grootte van 6 milimeter. © Annina Romita

Enschedees bedrijf ‘bouwt’ miniatuur hart van menselijke cellen voor medicijntesten

ENSCHEDE - Het testen van medicijnen voor hartkwalen is een lastige klus. Het gebeurt nu voornamelijk op muizen en op tweedimensionale modellen van menselijk celmateriaal. UT spin-off River BioMedics werkt aan een oplossing: een 3D mini-hart van menselijk celmateriaal.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.