Volledig scherm
PREMIUM
André Flapper, hier met zijn vrouw Mathilde, heeft tijdens zijn revalidatieperiode in Roessingh een kunstwerk gemaakt. © Annina Romita

Enschedees echtpaar schenkt kunstwerk aan Roessingh: ‘Er stond nog net geen bordje met welkom thuis’

ENSCHEDE / COEVORDEN - Hij revalideerde er twee keer na zware ziekteperiodes. Om de medewerkers te bedanken, schonken André Flapper en zijn vrouw Mathilde hun zelfgemaakte kunstwerk aan Roessingh. „Praten tijdens het maken hielp bij de verwerking.”

„Als blijk van waardering voor de medewerkers en wat ze doen, schenken we ons werk graag.” André Flapper uit Coevorden wordt af toe emotioneel als hij het verhaal vertelt achter het bijzondere kunstwerk dat sinds dinsdag in revalidatiecentrum Roessingh hangt. 1200 doppen, vele meters ijzerdraad en 2600 wikkels van wijnflessen maken bij elkaar een ‘doek’ van 2,75 bij 3,30 meter. Familie, vrienden, buren en de lokale pannenkoekenboot hielpen mee met het verzamelen van materiaal. „In totaal verwerkten we 4500 flessen. We zochten steeds de juiste kleur wikkel”, legt André uit. „Mijn vrouw kreeg bij de glasbak vaak de vraag of ze weer een feestje had gehad.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.